Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ημεροδείκτης 2 Δεκεμβρίου 2014





Η πρώτη γυναίκα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης (1967)
Οι διοργανωτές του Μαραθώνιου της Βοστόνης (1967) προσπαθούν να αποτρέψουν την Kathrine Switzer από το να τρέξει. Ήταν η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να τερματίσει στην ιστορία του μαραθώνιου και η οποία είχε δηλώσει συμμετοχή «παράνομα», αποκρύπτοντας ότι ήταν γυναίκα.




- ΤΕΛΙΚΑ, φαίνεται ότι έχουμε μέλλον ακόμα για την επιλογή των οδικών αξόνων που θα συνδέσουν τη Δράμα με την Εγνατία Οδό, ή τουλάχιστον των δύο δρόμων που η Δράμα έχει μεγάλη ανάγκη, ώστε να ανοιχτεί προς την υπόλοιπη χώρα.

- Ο λόγος και πάλι στους δύο γνωστούς πια, οδικούς άξονες: Δράμας – Αμφίπολης και Δράμας – Καβάλας. Η Δράμα αναγκάζεται να επιλέξει έναν και μόνο από τους δύο άξονες, αναγκαίοι ούτως ή άλλως και οι δύο!

- Ο ένας προς Αμφίπολη, θα φέρει πιο κοντά τη Δράμα στην Αμφίπολη και φυσικά προς την Εγνατία και Θεσσαλονίκη, με καλύτερη, ευκολότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία.

- Ο άλλος, φέρνει πιο κοντά δύο πόλεις, όπου η μία έχει φυσικά το λιμάνι της και η αλήθεια είναι ότι είναι δρόμος μεγαλύτερης κυκλοφορίας! Αλλά κι αυτός ο δρόμος είναι έξοδος προς την Εγνατία Οδό, αφού η σύνδεσή του θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να βγαίνει κατ’ ευθείαν στο ύψος του Αγίου Σίλα και στην Εγνατία στον κόμβο της Καβάλας.

- Το θέμα είναι ότι, αν ο δρόμος προς την Αμφίπολη δεν αποφασιστεί να γίνει τώρα, δεν θα αποφασιστεί να γίνει ποτέ! Ούτε στα επόμενα 100-150 χρόνια, και αυτό δεν είναι ούτε αστείο, ούτε πλάκα, ούτε σχήμα λόγου!

- Για να ξεκινήσει να κατασκευάζεται ένας τέτοιος δρόμος, απαιτούνται χρόνια και πολλά κονδύλια! Αν αποφασιστεί να γίνει ο δρόμος προς την Καβάλα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το πιθανότερο είναι ότι αυτός θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται ίσως στα πέντε επόμενα χρόνια.

- Άρα λοιπόν εδώ θα έχουμε ένα γεγονός: ο δρόμος προς την Αμφίπολη δεν πρόκειται ποτέ να διορθωθεί ούτε να ανακατασκευαστεί, και έτσι θα καταντήσει ένας δρόμος στον οποίο θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τρακτέρ και κομπίνες!

- Η πλειοψηφία των οδηγών θα αναγκάζεται να πηγαίνει προς τον κόμβο της Καβάλας για να βγαίνει στην Εγνατία, που σημαίνει ότι θα πρέπει να διασχίσει μεγαλύτερο τμήμα της Εγνατίας προς Θεσσαλονίκη! Άρα, αυτοί που θα επιλέγουν τον σακατεμένο πια δρόμο προς Αμφίπολη, θα μετανιώνουν την ώρα και τη στιγμή. Ήδη το κάνουν αρκετοί αυτό!

- Από την άλλη πλευρά όμως, η Δράμα θα χάσει τα μέγιστα σε τουριστικό επίπεδο, καθώς θα χάσει την άμεση είσοδο από Εγνατία και Θεσσαλονίκη προς τα ενδότερα…

- … και φυσικά θα χάσει την ευκαιρία θα συνδέσει τις αρχαιότητές μας άμεσα με την Αμφίπολη, ώστε να εκμεταλλευτεί το τρίπολο: Αμφίπολη – Δράμα – Φίλιπποι.

- Όταν δεν θα υπάρχει σωστός δρόμος από Αμφίπολη προς Δράμα, κανένας δεν θα μπει στον κόπο να έρθει στη Δράμα. Θα προτιμήσει να γυρίσει Καβάλα και από εκεί να κατεβεί Φιλίππους.

- Ή ακόμα, θα προτιμήσει να ακολουθήσει το δρόμο πίσω από το Παγγαίο για να βγει στον Σταυρό Καβάλας στα φανάρια κάτω από τον Άγιο Σίλα και να φτάσει μέχρι Φιλίππους.

- Δεν θα έχει και ιδιαίτερο λόγο να επισκεφθεί τη Δράμα, αν δεν τον τραβήξει κάτι πολύ ενδιαφέρον για να φτάσει ως εδώ! Από εδώ κι έπειτα… τελεία!!!

- Φυσικά, ο δρόμος Δράμας – Καβάλας ευνοεί τα μέγιστα το εσωτερικό της πόλης και του νομού Δράμας, ως προς την μεταφορά Δραμινών προς την Καβάλα και φυσικά των Βουλγάρων τουριστών προς τη θάλασσα…

- … που όμως αυτή κάνουν  μόνο διέλευση από τη Δράμα και πλέον ούτε καν από την πόλη, αφού περνούν από τον νότιο περιφερειακό! Η Δράμα από το τουριστικό κύμα των Βουλγάρων βγαίνει ούτως ή άλλως χαμένη! Ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνουμε όλοι!

- Κατά τα άλλα, η Δράμα, θα αναγκάζεται πλέον να πηγαίνει για Καβάλα για πολλούς άλλους λόγους, αφού ήδη πηγαίνει ακόμα και για το Νοσοκομείο πλέον! Όσο το Νοσοκομείο της Δράμας υποβαθμίζεται, τόσο περισσότερο ο δρόμος προς το Νοσοκομείο της Καβάλας θα γίνεται ολοένα και αναγκαιότερος!

- Όλα αυτά λοιπόν προσπαθούσαν να αποφασίσουν χθες το πρωί σε μια πολύωρη σύσκεψη μεταξύ τους οι φορείς της Δράμας. Οι δύο βουλευτές κ.κ. Κυριαζίδης και Καραγιαννίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης και οι δήμαρχοι: Δράμας κ. Μαμσάκος, Δοξάτου κ. Δαλακάκης, Κ. Νευροκοπίου κ. Γιαννόπουλος, Προσοτσάνης κ. Λύσσελης και Παρανεστίου κα. Σωτηριάδου.

- Η σύσκεψη ήταν κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης, πράγμα αντιδεοντολογικό, κάτι που αποφάσισε ο κ. Πατακάκης, αφού η συνάντηση έγινε στο γραφείο του. Αν και ο κ. Κυριαζίδης ζήτησε η σύσκεψη να είναι ανοικτή!

- Ουσία για τους δημοσιογράφους έχει να ακουστούν όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη και όχι αργότερα στις φτιαχτές και ωραιόσχημες δηλώσεις των φορέων!

- Αυτή είναι η νέα τακτική του αντιπεριφερειάρχη κ. Πατακάκη, ο οποίος επιμένει, ακόμα και μετά από πολλά παράπονα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, να κάνει μόνιμα κλειστές συσκέψεις χωρίς να ειδοποιεί τα μέσα ενημέρωσης, ούτε καν για δηλώσεις αργότερα. Αυτή ήταν από τις ελάχιστες φορές!

- Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι δήμαρχοι του νομού της Δράμας δεν συμφωνούν με τον άξονα προς την Αμφίπολη. Για παράδειγμα ο κ. Δαλακάκης του Δοξάτου έχει εκφραστεί πολλές φορές και ανοικτά υπέρ του οδικού άξονα προς Καβάλα και ακόμα πιο ιδιαίτερα και υπέρ του οδικού διευρωπαϊκού άξονα Ε-61!

- Κι ενώ περιμέναμε ώρες έξω από το γραφείο του κ. Πατακάκη, κάποια στιγμή βγήκε ο κ. Καραγιαννίδης, και μεταξύ αστείου και σοβαρού είπε: «Πάρτε φαγητό, γιατί ο Κυριαζίδης είπε ότι αν δεν αποφασίσουμε δεν φεύγουμε σήμερα»!

- Φανταστείτε λοιπόν πόσο επιτακτικά είναι τα πράγματα για τη Δράμα, η οποία με το μαχαίρι στο λαιμό, πρέπει να αποφασίσει, όταν την ίδια ώρα πιέζεται άσχημα και από την νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η οποία επιμένει στην κατασκευή του δρόμου Δράμας – Καβάλας…

- … αρχής γενομένης όμως από την Καβάλα προς τη Δράμα και ουχί το αντίθετο! Τέτοια καλά πράγματα συμβαίνουν στην όμορφη Δράμα!

- Η ίδια η Περιφέρεια είναι που πιέζει τη Δράμα να στραφεί προς Καβάλα, γιατί αυτός ο δρόμος συμφέρει στην Καβάλα κυρίως! Κατά τ’ άλλα, η ομάδα του περιφερειάρχη κ. Παυλίδη που διοικεί την Περιφέρεια, υπόσχεται την καταπολέμηση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, αλλά κατά πώς συμφέρει στην Καβάλα ή στην Κομοτηνή και όχι στο μέλλον της Δράμας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ