Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Μετεκλογικές δονήσεις...


M Η ΙΣΤΟΡΙΑ γράφει πάντα την αλήθεια. Κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει τα πραγματικά γεγονότα. Ευρωεκλογές Ιουνίου 2009. Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και με τον Κώστα Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου περνάει μπροστά με 4,3%!

M Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» γράφει τότε σε τίτλους της: «Γιώργος: Λαϊκή απαίτηση μετά την καθαρή νίκη» - «Εκλογές τώρα κύριε Καραμανλή». Και δίπλα σε μια φωτογραφία του Κ. Καραμανλή γράφει η εφημερίδα: «Συνεχίζουμε όπως πριν… Εκτός τόπου και χρόνου ο πρωθυπουργός».


M Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», γράφει για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές Ιουνίου του 2009: «Ηχηρό μήνυμα με αποχή ρεκόρ». – «Γιώργος: Λαϊκή απαίτηση τώρα οι εκλογές». – «Καθαρή νίκη και αφετηρία ανατροπής».

M Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε τότε: «Ζήτημα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει ουσιαστική νομιμοποίηση». Όλα αυτά, για όσους έχουν μνήμη, αλλά κυρίως πρέπει να έχουν και κρίση.

M Ευρωεκλογές Μαΐου 2014. Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» γράφει για τα ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που περνάει μπροστά από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με 3,9%: «Νίκη χωρίς ανατροπή. Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές».

M Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» σημειώνει στους τίτλους της: «Μήνυμα σε όλους» «Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ – Δεν αμφισβητείται η κυβερνητική σταθερότητα».

M Τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέει: «Αντισυνταγματική η πρόταση Τσίπρα για εθνικές εκλογές». Οι πολιτικοί της σαφήνειας στην Ελλάδα!

M Το 2009, ήθελαν άμεση ανατροπή του Κ. Καραμανλή, εξαιτίας των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. Σήμερα προτιμούν την κυβερνητική σταθερότητα των Σαμαρά – Βενιζέλου.

M Την ανατροπή του Κ. Καραμανλή που αποφάσισε τελικά εσπευσμένες εθνικές εκλογές το 2009 την είδαμε να συμβαίνει κάτω από αφόρητη πίεση και άλλα γεγονότα, που είναι καταγεγραμμένα από την ιστορία.

M Την κατάληξη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου με κεντρικό σύνθημα τότε, «Λεφτά υπάρχουν», την είδαμε κι αυτήν. Οδηγηθήκαμε στα πιο μαύρα χρόνια!

M 4 Μαΐου 2014. Παραμονές Ευρωεκλογών. Στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», δημοσιεύεται άρθρο με τον τίτλο: «Βενιζέλος: Κυβερνητική κρίση αν η Ελιά πέσει κάτω από το 10%». Και σε υπότιτλο: «Σε αδιέξοδο η χώρα αν ισχύουν οι δημοσκοπήσεις».

M Αποτέλεσμα: Η Ελιά έπεσε στο 8%, 4 μονάδες παρακάτω από το ποσοστό που είχε το ΠΑΣΟΚ στις περασμένες εθνικές εκλογές. Όταν πριν τις εκλογές ο Βενιζέλος έλεγε: «Θα υπάρχει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας και στρατηγικού προσανατολισμού»…

M … τώρα επιμένει ότι δεν υπάρχει ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας, φωνάζει παντού ότι αυτός κέρδισε (αφού δεν έπιασε και 0,5% τελικά…), ενώ ζητάει ανασχηματισμό και αλλαγή του εκλογικού νόμου! Ήθος πολιτικού…

M Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να είσαι ΣΥΡΙΖΑίος για να παραδεχθείς ορισμένες αλήθειες ή να μιλήσεις γι’ αυτές. Είναι απλά ζητήματα δημοκρατίας.

M ΠΡΟΣΠΑΘΩ να το καταλάβω, αλλά δεν μου βγαίνει. Ο κόσμος το είχε τούμπανο και ο κυρ-Φώτης κρυφό καμάρι. Στην Ελλάδα, τα πολιτικά δεκανίκια είναι μισητά. Όταν η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη έπαιρνε μέρος σε κυβέρνηση που στήριζε τα μνημόνια και τα αβάστακτα φορολογικά μέτρα…

M … τότε όλοι αυτοί έβλεπαν την σωτηρία της χώρας και δεν υπήρχε ίχνος διαμαρτυρίας. Τώρα που είδαν το ποσοστό του κόμματος να καταβαραθρώνεται, θυμήθηκαν να διαμαρτυρηθούν. Και θυμήθηκα όλα τα λάθη τους, ρίχνοντάς μας μόνο στον Κουβέλη…

M … αφήνοντας τους εαυτούς τους αμέτοχους! Ωραία τακτική! Όταν δεν βλέπεις μπροστά σου την πραγματικότητα και εθελοτυφλείς, θυμάσαι τα λάθη σου αργότερα όταν βρίσκεσαι στον πάτο! Θα μου πείτε, αυτή είναι άλλωστε η κομματική πρακτική.

M Ακολουθούμε τον αρχηγό και αν πετύχει η γραμμή του, θα δοξαστούμε όλοι. Αν αποτύχει ο αρχηγός πνίγεται μόνος και οι υπόλοιποι σώζονται! Βέβαια υπάρχει και η τακτική του έξυπνου αρχηγού: δηλώνει υπό παραίτηση – όχι ακριβώς παραίτηση – θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος, όπου έχει ελπίδες να οριστεί εκ νέου αρχηγός!


M Σύντομα θα δούμε τι θα αποφασίσει το κόμμα, ή αν … διασπαστεί εκ νέου εις τα εξ ον συνετέθη! Άλλωστε, αυτοί της ΔΗΜΑΡ, ξέρουν καλά από διασπάσεις… είναι μάστορες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ