Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Κάνουν στην χώρα πλιάτσικο… με μπλε και πράσινους κόκκους!

F Χαρακτηρίστηκε, από τους Financial Times, ως ο χειρότερος υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης! Φήμες, τον θέλουν να παραιτείται από το υπουργείο και από την κυβέρνηση Παπαδήμου λίαν συντόμως… Το γεγονός ότι πέφτει είναι το μόνο σίγουρο! Το θέμα είναι αν πέσει στα μαλακά και αν σκάσει πάνω μας…


M ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα πια, τα παιχνίδια των πολιτικών που βρίσκονται στην εξουσία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρώτης γραμμής… δηλαδή τα μεγάλα εκδοτικά και τηλεοπτικά συμφέροντα!


L Όλα αυτά που ακούγονται στις μέρες μες, περί «πίσω πόρτας του Μαξίμου», όπου περίμεναν Ψυχάρης, Μπόμπολας και Βαρδής Βαρδινογιάννης και τους είχε στημένους ο Γιώργος Παπανδρέου για να τους … τα ψάλλει… για να πάρουν ή όχι τα δάνεια που περιμένουν να πάρουν…
I … έρχονται να αποδείξουν για άλλη μια φορά, ότι σ’ αυτή την χώρα, τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα ανεβοκατεβάζουν πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις! Είναι ηλίου φαεινότερο πια, ότι η «Ελευθεροτυπία» - και ίσως όχι μόνο αυτή ... οδεύει προς το οριστικό της κλείσιμο επειδή δεν μπόρεσε να πάρει το δάνειο μερικών εκατομμυρίων που ζητούσε…
Ø … και ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως λέει η ίδια η εφημερίδα, αυτό κόπηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο! Δείγμα του τι σημαίνει μεγάλη εφημερίδα στην Ελλάδα ή μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι…
@ … αφού είναι φανερό πια – και ήταν πάντοτε, άλλωστε – ότι επιζούν χάρη στα μεγάλα δάνεια τραπεζών, τα οποία επί της ουσίας είναι αγύριστα και λαμβάνονται μόνο με τηλεφωνήματα πολιτικών που βρίσκονται πάντα στην εξουσία όπως και να ’χει!
N Το ίδιο παιχνίδι παίζεται κι αυτή την εποχή! Πρόκειται για το γνωστό παιχνίδι… κράταμε να σε κρατώ ν’ ανεβούμε στο βουνό… διαφορετικά… ο θάνατός σου η ζωή μου!
u Πρόκειται για ένα φοβερό θρίλερ και μεγάλα παιχνίδι της εξουσίας, που συμπαρασύρουν όμως έναν ολόκληρο λαό και μια χώρα στη δίνη της εξαθλίωσης, τη φτώχειας και της βαρβαρότητας!
q  Η συνάντηση μπορεί να έγινε για το Mega, το οποίο από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να χτυπάει έντονα τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος ενοχλήθηκε από την κριτική του μεγαλύτερου τηλεκάναλου της χώρας! Δείγμα ότι η τηλεόραση διαμορφώνει πια άποψη και όχι τόσο οι εφημερίδες, των οποίων η αναγνωσιμότητα είναι σαφώς μικρότερη από την τηλεθέαση αλλά και την αμεσότητα της είδησης!
D Φυσικά και δεν τα βρήκαν σ’ εκείνη την συνάντηση… τι να βρεις άλλωστε με έναν πρωθυπουργό που είναι σε κατάσταση αλλοφροσύνης… που νοιώθει να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια του… όπως και τελικά την έχασε…
Ø … και μετά απ’ όλα αυτά, έρχεται τώρα ένα δημοσίευμα να ταράξει τα νερά της … στάσιμης πολιτικής της χώρας που βαλτώνει… που γέμισε με έλη που μας καταπνίγουν…
@ Πρόκειται για ένα άρθρο του δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «Κουρδιστό Πορτοκάλι» την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 και έχει γίνει χαμός στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Όπου με το κείμενο του δημοσιογράφου Henri Ackermann, διαφαίνεται το τραγικό παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού για την επιβολή του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του Έλληνα  πρωθυπουργού!
D Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, «Ο Μπόμπολας με τον Ψυχάρη πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν τον Λουκά Παπαδήμο στην Αθήνα. Καμία Τριμερής, καμία Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Για τους τελευταίους ο Λουκάς Παπαδήμος, είναι ένα καμένο χαρτί».
M Και συνεχίζει ο αρθρογράφος, λέγοντας ότι για τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί, που εκείνες τις μέρες πίεζαν για επιλογή πρωθυπουργό στην μελλοντική ακόμα κυβέρνηση συνεργασίας, ότι ο Παπαδήμος ήταν και γι’ αυτούς ένα «καμένο χαρτί».
J Το καλύτερο όμως μας το φυλάει για το τέλος, όπου σημειώνει ότι, ο Κώστας Σημίτης είχε πάρει τηλέφωνο τον Παπαδήμο για να έρθει στην Ελλάδα: « Μετά από παράκληση των Μπόμπολα-Ψυχάρη και μπροστά στο φόβο ότι θα έβγαιναν οι αλχημείες της ένταξής μας στην ευρωζώνη στην επιφάνεια. Θυμηθείτε ότι ο Παπανδρέου εκείνο το διάστημα είχε ρίξει ανοιχτά τις ευθύνες της ένταξής μας στην ΟΝΕ, με πλαστά στοιχεία,  στον Σημίτη και είχε προτείνει να γίνει και Εξεταστική!»
Ø «Ο Σημίτης λοιπόν από την Αναγνωστοπούλου τηλεφώνησε στον Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη κλήση όπως είναι φυσικό, έχει καταγραφεί στα δεδομένα του ΟΤΕ! Έτσι ήλθε ο Λουκάς  Παπαδήμος στην Αθήνα και περίμενε ταμπουρωμένος στο σπίτι του στην  Στρατηγού Καλλάρη, στο Παλαιό Ψυχικό.»
@ Το κείμενο κάνει λόγο επίσης και για την επιβολή του Βενιζέλου στη θέση του υπουργού Οικονομικών από τον Ψυχάρη μέσω του Σημίτη επίσης για αυτονόητους λόγους. Και ακόμα: «Όταν οι εγχώριοι νταβατζήδες είδαν ότι ο Παπανδρέου εξέταζε το ενδεχόμενο να αδειάσει παρά τις πιέσεις τον Παπαδήμο, έβαλαν τον Καρατζαφέρη να κάνει τις γνωστές γελοιότητες έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Έτσι έγινε πρωθυπουργός ο Παπαδήμος και εξακολούθησε να είναι υπουργός ο λάτρης των χαρατσιών- και συνήγορος του Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική για τα εξοπλιστικά- Ευάγγελος Βενιζέλος.»
{ Σ’ αυτή τη χώρα γίνεται ένα συστηματικό πλιάτσικο εδώ και πολλά – πολλά χρόνια! Και όποιος έχει την ευκαιρία ν’ αρπάξει, αρπάζει… δεν περιμένει… αρπάζει εξουσία, θώκους και χρήμα!
¯ Από εδώ συνάγεται και το συμπέρασμα, για το πώς έφτασε ο γνωστός δημοσιογράφος Παντελής Καψής (αδερφός του δημοσιογράφου του Mega Μανώλη Καψή, υιοί και οι δύο του πρώην υπουργού Γιάννη Καψή επί κυβερνήσεων αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου).
M Ιστορικά, η οικογένεια Λαμπράκη, μέσω του εκδοτικού Οργανισμού, από εποχής στρατηγού Πάγκαλου ακόμα και Ελευθερίου Βενιζέλου, κάνει κουμάντο στην πολιτική κατάσταση της χώρας και αυτό αναδεικνύεται μέσα από τα διάφορα ιστορικά γεγονότα.
Ø Οι αόρατοι άνθρωποι που κινούν τα νήματα σ’ αυτόν τον τόπο, είναι καλά κρυμμένοι πίσω από τα μεγάλα εκδοτικά συμφέροντα. Μέχρι και σήμερα, όπου έχουν εμπλακεί κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες, όπως ο Βαρδινογιάννης και ο Μπόμπολας για παράδειγμα… συνεχίζουν να κάνουν τα δικά τους κουμάντα, αναλόγως τις εποχές!
@ Μην ξεχνάτε τι είχε γίνει με τον αείμνηστο εκδότη της «Ελευθεροτυπίας» Κίτσο Τεγόπουλο και τη μεγάλη Δίκη για τον Ανδρέα Παπανδρέου! Η Ιστορία μας είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ και να την έχουμε πάντα σε πρώτη αναζήτηση.
F Όλα αυτά τα συμφέροντα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο στον τόπο. Κι εμείς, αναλόγως το πού πηγαίνει το μεγάλο κύμα, ψηφίζουμε! Πότε τους πράσινους και πότε τους γαλάζιους. Από το Βυζάντιο κρατάει αυτή η … εθιμοτυπία! (Οι Βένετοι – Γαλάζιοι, οι Κόκκινοι - οι Ρούσσοι, οι Πράσινοι και οι Λευκοί).
I Και όταν η εξουσία τους κινδυνεύει… όταν κινδυνεύουν να χαθούν τα προσχήματα και πέφτουν οι μάσκες, τότε και οι δύο μαζί βάζουν πλάτη στο μεγάλο πλιάτσικο του δικομματικού συστήματος που λυμαίνεται την χώρα!
u Τα υπόλοιπα, είναι λεπτομέρειες ενός συστήματος που παλεύει να κρατήσει την εξουσία και το χρήμα, να μπορεί να διοικεί και να κουμαντάρει. Όλα όσα κατά καιρούς βγαίνουν στο φως, όσον αφορά τα θαλασσοδάνεια, τις χρηματοδοτήσεις, για το ποιοι συμβουλεύουν ή όχι τους πρωθυπουργούς και ποιοι καθορίζουν τα δαχτυλίδια…
J … είναι απλά λεπτομέρειες ενός παιχνιδιού που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να δούμε ολοκληρωμένο… παρά μόνο αποσπάσματα πλιάτσικου της εξουσίας και αφαίμαξης ενός λαού…
S … που για δεκαετίες ολόκληρες τους υπηρετεί μέχρι κεραίας και που πάντα θα τον προδίδουν! Έτσι γίνεται πάντα…
Ø Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια του πλιάτσικου, εντάσσονται και τα διάφορα κόλπα με τα σκάνδαλα… όπως αυτό της SIEMENS για παράδειγμα αλλά και αυτό με το Βατοπέδι… όπου με αφορμή μερικούς άπληστους καλόγερους… σωστά αρπαχτηκά…
@ … «χάρισαν» τα Ολυμπιακά Ακίνητα στη Μονή! Προφανώς… αν αυτό το βρόμικο παιχνίδι δεν ανακαλύπτονταν, δεν γινόταν γνωστό, όλα αυτά τα ακίνητα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει χέρια… να έπεφταν σε άλλα χεριά…
u … σε χέρια πολιτικών που έτσι κι αλλιώς έχουν πλουτίσει εκμεταλλευόμενοι τις πολιτικές θέσεις τους… είτε μέσω των συζύγων τους, είτε μέσω φίλων, κουμπάρων και μπατζανάκιδων… και το πιθανότερο μέσω διαφόρων offshore εταιρειών, ποιος ξέρει που θα είχαν καταλήξει… για να κερδίσουν ορισμένοι εκατομμύρια ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ